Personal Singing

Personal Singing

Choral Evensong serie in de Larense Basiliek

Momenteel bouwen we vanuit het Koorhuys aan een gloednieuw koor, speciaal voor de serie Choral Evensongs in de Basiliek van Laren: Vespera Lux (avondlicht). Een bijzonder fraai koor, naar Engels voorbeeld, dat zingt en schittert op de grens van dag naar nacht. We presenteren dit koor op zaterdag 23 december wanneer het de Festival of Lessons and Carols zal zingen in de Basiliek, aanvang 19.30 uur. Daarna zullen we iedere eerste zondag van de maand een Evensong brengen onder de gewelven van deze prachtige kerk, steeds om 17 uur. Daarnaast zingt het koor ieder jaar een Festival of Lessons and Carols in december en gaat het op residentie in een Engelse Cathedral gedurende een weekend in de zomer. Momenteel zijn de audities in volle gang en de resultaten zijn tot dusver veelbelovend!


Het koor staat onder leiding van Paul Snoek en zal op het orgel door Wybe Kooijmans worden begeleidt. Dirigent Paul Snoek heeft de Engelse koorcultuur en de Anglicaanse tradities van Choral Evensong grondig eigen kunnen maken. Hij bracht de afgelopen 20 jaar diverse koren naar Engeland en dirigeerde Choral Evensongs, andere vieringen en concerten in meer dan 30 Anglican Cathedrals (waaronder St.Paul's in London, York Minster en Liverpool Metropolitan Cathedral) en diverse andere Abbey's en Roman Catholic Cathedrals. Zelf als koorknaap begonnen, is de verbinding tussen liturgie en koorzang met de paplepel ingegoten. 

De Choral Evensong is een moment van mystiek en traditie, in rust en vertrouwen de nacht tegemoet, waarin de schoonheid en rijkdom van koorzang de volle aandacht krijgt, gebed in aloude liturgie en spiritualiteit. In de Larense Basiliek zal Paul de, in 2019 gestarte, traditie van Choral Evensongs met Vespera Lux naar Engels model en naar Engelse Cathedral standard pogen te brengen.

Komt u luisteren? Van harte welkom!

Delen is altijd fijn! Via onderstaande kanalen kunt u deze pagina met anderen delen, waarvoor hartelijk dank!

E-mailen
Bellen
Map
Info